Zvěřinový guláš!

Hlavní chody

Zvěřinový guláš!

Ingredience:

1000 g jeleního masa předního (krk, bok, hrudí)
300 g cibule
150 g tuku
80 g rajčatového protlaku
80 g hladké mouky
30 g červené mleté papriky
30 g soli
3 ks stroužky česneku
1 lžíce mletého pepře
1 lžíce majoránky
1,5 l vody

Postup:

1. Umyté maso nakrájíme na větší kostky (cca 25 g)
2. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na polovině tuku dorůžova
3. Přidáme červenou papriku krátce ji osmahneme a přilijeme vodu, osolíme, přidáme rajčatový protlak, vložíme maso a vše za občasného promíchání dusíme
4. Jakmile je maso částečně měkké, přidáme majoránku, pepř a rozetřený česnek a dodusíme téměř doměkka.
5. Nakonec maso vyjmeme, základ zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylé poloviny dávky tuku a prosáté mouky, rozšleháme, podle potřeby dolijeme vodu a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut
6. Před koncem varu omáčku dochutíme, podle potřeby přisolíme, omáčku pak přecedíme, přidáme zpět maso a vše krátce povaříme.