Vynikající klasika - knedlo, vepřo, zelo!

Hlavní chody

Vynikající klasika - knedlo, vepřo, zelo!

Ingredience:

600 g vepřové kýty
4 lžíce hořčice
sůl a pepř
1 lžička oleje
1 cibule
300 g kysaného zelí
kmín, ocet, sůl, hnědý cukr
750 g brambor
1 vejce
18 lžic hrubé mouky
6 lžic krupice
sůl

Postup:

Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme. Zprudka opečeme ze všech stran, potřeme maso hořčicí a lehce podlijeme vodou. Dáme péct do trouby, do pekáče s poklicí. Asi deset minut před koncem pečení můžeme maso odkrýt a dopéct kůrčičku.

Zelí propláchneme pod tekoucí vodou, osmažíme si cibulku na teflonové pánvi, přihodíme zelí a dusíme, dochutíme a podáváme. Pokud chcete vyzkoušet zelný salát, tak zelí opláchneme, přidáme nakrájenou cibuli, okmínujeme.  Z vody, cukru, soli a octa si připravíme sladkokyselý nálev, kterým připravené zelí zalijeme.

Brambory omyjeme, oloupeme a uvaříme doměkka. Brambory je vhodné uvařit den předem. Vychladlé brambory nastrouháme nebo nameleme, přidáme vajíčko, mouku, krupici, osolíme. Z těsta si uválíme váleček, který vaříme v osolené vodě.