Výborné sushi, které zvládnete doma!
Rychlé večeře

ngredience:
1 avokádo
šťáva z 1/2 citrónu
4 plátky řasy nori
4 velké plátky uzeného lososa
1 svazek pažitky
400 g suši rýže
80 ml suši octa
2 lžíce krupicového cukru
1/2 lžíce soli
Postup:
Avokádo oloupejte a nakrájejte na tenké dlouhé plátky. Pokapejte je citronem. Na jeden plát nori, položený na bambusové podložce, pečlivě arovnoměrně rozvrstvěte ¼ rýže – u jednoho okraje nechte 3 cm volné a potřete je vodou. Navrch dejte 1 plát uzeného lososa a na protilehlý okraj od volného dejte ¼ avokádových plátků a ¼ pažitky – celých stébel. Pomocí podložky suši těsně zarolujte. Zopakujte se zbylými ingrediencemi a pak každou rolku nakrájejte na 8 koleček.
Jak uvařit suši rýži – Rýži několikrát propláchněte v sítku pod proudem studené vody. Hotoví budete, až bude ze sítka odtékat čirá voda. Trvat to může klidně 2–3 minuty. Pak dejte rýži do hrnce, zalijte ji 750 ml vody a přiveďte k varu. Snižte plamen a přiklopené vařte 10 minut. Pak sejměte z plotny a nechte dalších 10 minut stát. Suši ocet, cukr a sůl smíchejte, aby se vše rozpustilo. Pak směs přilijte k rýži a opatrně promíchejte. Nakonec rýži přendejte na plech a nechte ji zcela zchladnout.
Tip – S řasou nori pracujte lesklou stranou dolů.