Výborná zelňačka!
Polévky

Ingredience:
1 l | zeleninového vývaru |
400 g | uzeného masa bez kosti |
1 | cibule |
1 stroužek | česneku |
½ lžíce | kmínu |
500 g | kysaného zelí |
3 menší | brambory |
1 | bobkový list |
2 kuličky | celého pepře |
1 lžíce | červené sladké papriky |
olej | |
pepř | |
sůl |
Postup:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Uzené maso očistíme a pokrájíme na kostičky. Na rozpáleném oleji osmažíme maso i cibuli. Jakmile má maso i cibule pěknou zlatavou barvu, přidáme kmín, lisovaný česnek, pepř a vše zaprášíme červenou paprikou. Zamícháme a polévku zalijeme vývarem.Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme je vařit do polévky. Přidáme také bobkový list, osolíme a opepříme. Jakmile jsou brambory i maso měkké, nachystáme si zelí. Než ho vhodíme do polévky, nakrájíme ho na drobno. Polévku už jen krátce povaříme a můžeme podávat.
TIP: Hotovou zelňačku podáváme s chlebem a zakysanou smetanou.