Výborná zelňačka!

Polévky

Výborná zelňačka!

Ingredience:

1 l zeleninového vývaru
400 g uzeného masa bez kosti
1 cibule
1 stroužek česneku
½ lžíce kmínu
500 g kysaného zelí
3 menší brambory
1 bobkový list
2 kuličky celého pepře
1 lžíce červené sladké papriky
  olej
  pepř
  sůl

 

Postup:

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Uzené maso očistíme a pokrájíme na kostičky. Na rozpáleném oleji osmažíme maso i cibuli. Jakmile má maso i cibule pěknou zlatavou barvu, přidáme kmín, lisovaný česnek, pepř a vše zaprášíme červenou paprikou. Zamícháme a polévku zalijeme vývarem.Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme je vařit do polévky. Přidáme také bobkový list, osolíme a opepříme. Jakmile jsou brambory i maso měkké, nachystáme si zelí. Než ho vhodíme do polévky, nakrájíme ho na drobno. Polévku už jen krátce povaříme a můžeme podávat.

TIP: Hotovou zelňačku podáváme s chlebem a zakysanou smetanou.