Vláčná tvarohová bábovka

Mouřníky

Vláčná tvarohová bábovka
  • INGREDIENCE
  • 160 g másla
  • 250 g cukru
  • 3–4 vejce
  • 500 g tvarohu
  • špetku soli
  • 200 g dětské krupičky
  • prášek do pečiva
  • kůru a šťávu z půlky citronu (není nutné)
  • máslo a hrubou mouku na vymazání formy
  • moučkový cukr na ozdobu

PŘÍPRAVA BÁBOVKY

1 Předehřejte troubu na 170, horkovzdušnou na 150 stupňů. Do mísy dejte máslo, cukr, žloutky, citronovou kůru i šťávu a vše vyšlehejte do světlé pěny. (Práci vám usnadní elektrický šlehač.) V druhé misce jemně utřete tvaroh a špetku soli. Přidejte ke žloutkové pěně.

2 Do krupičky nasypte necelý sáček prášku do pečiva, promíchejte je spolu a pak spojte s tvarohovou hmotou. Na závěr velmi zlehka přimíchejte ušlehané bílky.

Formu na bábovku vymažte máslem, vysypte hrubou moukou nebo krupičkou a opatrně vlijte těsto. Pečte necelou hodinu. Po vychladnutí poprašte bábovku moučkovým cukrem.