Vláčná tvarohová bábovka
Mouřníky

- INGREDIENCE
- 160 g másla
- 250 g cukru
- 3–4 vejce
- 500 g tvarohu
- špetku soli
- 200 g dětské krupičky
- prášek do pečiva
- kůru a šťávu z půlky citronu (není nutné)
- máslo a hrubou mouku na vymazání formy
- moučkový cukr na ozdobu
PŘÍPRAVA BÁBOVKY
1 Předehřejte troubu na 170, horkovzdušnou na 150 stupňů. Do mísy dejte máslo, cukr, žloutky, citronovou kůru i šťávu a vše vyšlehejte do světlé pěny. (Práci vám usnadní elektrický šlehač.) V druhé misce jemně utřete tvaroh a špetku soli. Přidejte ke žloutkové pěně.
2 Do krupičky nasypte necelý sáček prášku do pečiva, promíchejte je spolu a pak spojte s tvarohovou hmotou. Na závěr velmi zlehka přimíchejte ušlehané bílky.
3 Formu na bábovku vymažte máslem, vysypte hrubou moukou nebo krupičkou a opatrně vlijte těsto. Pečte necelou hodinu. Po vychladnutí poprašte bábovku moučkovým cukrem.