Svíčková na smetaně!
Hlavní chody

Ingredience:
zadní hovězí | 1 kg |
cibule | 2 ks |
mrkev | 8 dkg |
petržel | 5 dkg |
celer | 5 dkg |
kulička nového koření | 6 ks |
celý pepř | 1 hrst |
bobkový list | 3 ks |
tymián | 1 PL |
sůl | 3 špetky |
šlehačka | 1 ks |
hladká mouka na zahuštění | 2 PL |
šťáva z citronů | 1/5 ks |
olej na osmažení zeleniny | dle chuti |
Postup přípravy:
Cibuli, zeleninu a koření osmahneme na rozpáleném oleji v papiňáku. Maso osolíme ze všech stran a rychle v papiňáku opečeme, dokud se maso „nezatáhne“. Při obracení masa dáváme pozor, abychom do něj příliš nepíchali, aby šťáva zbytečně nevytekla.Postupně zaléváme a dusíme 60 – 70 minut. Mezitím si v hrnečku rozmícháme šlehačku s hladkou moukou. Směs nalijeme do šťávy z masa a uděláme omáčku. Necháme ještě cca 2 minuty prohřát. Omáčkou zalijeme na plátky nakrájené maso a podáváme s houskovým knedlíkem (zbylou zeleninu můžeme propasírovat a přidat do omáčky).