Svíčková na smetaně!

Hlavní chody

Svíčková na smetaně!

Ingredience:

zadní hovězí 1 kg
cibule 2 ks
mrkev 8 dkg
petržel 5 dkg
celer 5 dkg
kulička nového koření 6 ks
celý pepř 1 hrst
bobkový list 3 ks
tymián 1 PL
sůl 3 špetky
šlehačka 1 ks
hladká mouka na zahuštění 2 PL
šťáva z citronů 1/5 ks
olej na osmažení zeleniny dle chuti

 

Postup přípravy:

Cibuli, zeleninu a koření osmahneme na rozpáleném oleji v papiňáku. Maso osolíme ze všech stran a rychle v papiňáku opečeme, dokud se maso „nezatáhne“. Při obracení masa dáváme pozor, abychom do něj příliš nepíchali, aby šťáva zbytečně nevytekla.Postupně zaléváme a dusíme 60 – 70 minut. Mezitím si v hrnečku rozmícháme šlehačku s hladkou moukou. Směs nalijeme do šťávy z masa a uděláme omáčku. Necháme ještě cca 2 minuty prohřát. Omáčkou zalijeme na plátky nakrájené maso a podáváme s houskovým knedlíkem (zbylou zeleninu můžeme propasírovat a přidat do omáčky).