Rizoto s parmazánem a sušenými rajčaty!

Hlavní chody

Rizoto s parmazánem a sušenými rajčaty!

Ingredience:

1 cibule

2 balíčky rýže

rukolu

2dl bílého vína

lžíci olivového oleje

sušené rajčata

parmazán na postrouhání

kousek másla

sůl

Postup:

1) Cibuli nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na olivovém oleji. Přidáme rýži a orestujeme ji. Poté zalijeme vínem.

2) Chvíli povaříme a osolíme. Poté zaléváme postupně vývarem - vždy nalijeme jen tolik, aby byla rýže ponořená.

3) Vaříme asi 20 minut. Poté zjemníme máslem. Přidáme nastrouhaný sýr a pořádně zamícháme. Výsledná rýže by měla mít krémovou konzistenci.

4) Rizoto podáváme posypané nasekanými sušenými rajčaty, rukolou a hoblinkami parmazánu.