Rizoto s parmazánem a sušenými rajčaty!
Hlavní chody

Ingredience:
1 cibule
2 balíčky rýže
rukolu
2dl bílého vína
lžíci olivového oleje
sušené rajčata
parmazán na postrouhání
kousek másla
sůl
Postup:
1) Cibuli nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na olivovém oleji. Přidáme rýži a orestujeme ji. Poté zalijeme vínem.
2) Chvíli povaříme a osolíme. Poté zaléváme postupně vývarem - vždy nalijeme jen tolik, aby byla rýže ponořená.
3) Vaříme asi 20 minut. Poté zjemníme máslem. Přidáme nastrouhaný sýr a pořádně zamícháme. Výsledná rýže by měla mít krémovou konzistenci.
4) Rizoto podáváme posypané nasekanými sušenými rajčaty, rukolou a hoblinkami parmazánu.