Pstruh v pěti bylinkách!

Hlavní chody

Pstruh v pěti bylinkách!

Ingredience:

4 pstruzi

čerstvé bylinky (rozmarýn, estragon, dobromysl, máta, šalvěj)

česnek

citrony

limetky (umyté)

jablko (kyselejší, pevné)

máslo

bílé víno (kvalitní suché)

 

Postup:

Bylinky nechte vcelku, citrony a limety nakrájejte na čtvrtky, jablko na osminky (bez jádřince), česnek oloupejte a rozdrťte. Rybám naplňte máslem vymazaná bříška vždy svazkem bylinek, kusem citronu a limetky i česnekem. Do pekáče naskládejte ryby bříškem dolů, obložte jablkem a zbytkem bylinek s citrusy. Na takto připravené ryby dejte malé kousky másla, jemně posolte a zalijte trochou vody a vína. Uložte do rozehřáté trouby. Nejprve na chvilku překryjte alobalem, pak bez alobalu pečte rychle a dolévejte víno nebo vodu tak, aby ryby neplavaly, ale aby bylo stále dostatek šťávy. Ryby šťávou občas potřete. Hotové jsou ryby ve chvíli, když snadno povytáhnete hřbetní ploutev.