Pohankové wafle s datlovým sirupem!

Snídaně

Pohankové wafle s datlovým sirupem!

Ingredience:

  • 1 hrneček pohankové mouky
  • 1/2 balení prášku do pečiva nebo malá lžička jedlé sody
  • 1 hrníček mandlového mléka nebo kokosového nápoje ( + případně dle potřeby těsta)
  • 40 g (3 plátky) změklého másla
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • lžička skořice
  • lžička kokosového cukru (můžete použít i třtinový, kokosový ale dodá lepší chuť)
  • datlový sirup k podávání (případně topping dle chuti)

Postup:

  1. Nejprve zapněte waflovač aby se nahřál a vyndejte z lednice máslo aby povolilo.
  2. Připravte si větší mísu a postupně do ní prosejte hrnek mouky, přidejte prášek do pečiva/sodu, cukr, skořici a špetku soli.
  3. V druhé menší misce si rozšlehejte vejce, přidejte mléko a poté rozpuštěné máslo. Důkladně vše promíchejte a poté přilijte k sypké směsi a vše spojte. Těsto nechte pár minut odpočívat.
  4. Těsto lijte do nahřátého waflovače a ponechte až do signálu, že jsou hotové. Servírujte nejlépe ještě teplé, jen tak přelité datlovým sirupem, případně jiným toppingem dle vaší chuti.