Pohankové wafle s datlovým sirupem!
Snídaně

Ingredience:
- 1 hrneček pohankové mouky
- 1/2 balení prášku do pečiva nebo malá lžička jedlé sody
- 1 hrníček mandlového mléka nebo kokosového nápoje ( + případně dle potřeby těsta)
- 40 g (3 plátky) změklého másla
- 1 vejce
- špetka soli
- lžička skořice
- lžička kokosového cukru (můžete použít i třtinový, kokosový ale dodá lepší chuť)
- datlový sirup k podávání (případně topping dle chuti)
Postup:
- Nejprve zapněte waflovač aby se nahřál a vyndejte z lednice máslo aby povolilo.
- Připravte si větší mísu a postupně do ní prosejte hrnek mouky, přidejte prášek do pečiva/sodu, cukr, skořici a špetku soli.
- V druhé menší misce si rozšlehejte vejce, přidejte mléko a poté rozpuštěné máslo. Důkladně vše promíchejte a poté přilijte k sypké směsi a vše spojte. Těsto nechte pár minut odpočívat.
- Těsto lijte do nahřátého waflovače a ponechte až do signálu, že jsou hotové. Servírujte nejlépe ještě teplé, jen tak přelité datlovým sirupem, případně jiným toppingem dle vaší chuti.