Oslni ho vynikajicí večeří připravenou doma!

Chystáte se na několikaté rande a přemyšlíte kam vyrazit? Pozvi ho k sobě a připrav večeři, která dostane i toho největšího kulináře!

Oslni ho vynikajicí večeří připravenou doma!

Základem je dokonalá romantická příprava prostoru, kde se bude večeret. To že by mělo být dokonale uklízeno nebudeme zmiňovat, ovšem prostíraní a servis by měl být slazen, čistý a jednoduchý. Ideálně by barva stolu (prostíraní) měla ladit se servirovaným nádobím. Šedý stůl s bílým nádobím se bude pánské návštěvě určitě líbit víc než růžový ubrus!

Tip na večeři, kterou zvládne i začátečník!

Konfit z kachny s červeným zelím a bramborovým knedlíkem!

POTŘEBUJEME:
kachní čtvrtky 5 ks
kmín
sůl
červené zelí 2 sklenice
cibule 1 ks
sádlo nebo olej
vařené brambory 1 kg
2 ks vejce
sůl 2 lžičky
dětská krupička 100 g
100 g hrubá mouka
solamyl 1 lžíce
 
POSTUP:
Maso nasolíme (solí nešetříme) a okmínujeme. Vložíme do zapékací mísy, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 130°C, nepodléváme a tři hodiny si kachny nevšímáme. Po této době zvýšíme teplotu na 200°C, přidáme trochu vody a zakryté pečeme dalších cca 40 minut. Poté odklopíme, nožem opatrně zajedeme pod kůži, abychom se zbavili tuku a měli křupavou papírovou kůrčičku. Za občasného polévání výpekem pečeme dalších asi 40 minut.
Brambory si den předem uvaříme ve slupce v osolené vodě s kmínem. Scedíme a necháme vychladnout. Pak je oloupeme a nastrouháme. Přidáme uvedené suroviny a uhněteme bramborové těsto. Vyválíme 2 až 3 šišky, které vaříme 20 minut v osolené vodě.
Červené zelí scedíme, pokrájíme a připravíme svým oblíbeným způsobem. Před dušením ho orestujeme na omastku a pokrájené cibulce.