Omeleta s rajčaty a bazalkou!

Snídaně

Omeleta s rajčaty a bazalkou!

Ingredience:

rajčata: 2ks

olej: 2 PL

vejce: 2 ks

sůl, pepř

svazek čerstvé bazalky

 

Postup:

Omytá rajčata přepůlíme, vykrojíme bubáky, vymáčkneme z nich jádra a přebytečnou tekutinu, pokrájíme na plátky.

Bazalku omyjeme a osušíme, část lístků natrháme, zbytek necháme na ozdobu. Na větší pánvi rozehřejeme olej. Vejce rozšleháme vidličkou se solí a pepřem, promícháme je s rajčaty a natrhanou bazalkou.

Vejce s rajčaty nalijeme do pánve a necháme bez míchání opékat asi dvě minuty. Když jsou kraje omelety pevné, obracečkou je směrem ke středu nadzvedáváme a necháme tekutá vejce stéct na dno pánve.

Pánev zakryjeme poklicí a na mírném plameni asi 10 minut dopékáme. Pokud je omeleta na povrchu stále tekutá, vložíme ji na chvíli odkrytou pod gril. Hotovou omeletu rozdělíme na jednotlivé porce a ozdobíme ji zbylou bazalkou.

TIP: Rozšlehejte s vejci několik lžic smetany nebo zakysané smetany.