Květákové karbanátky s pohankou a mangovou omáčkou!
Hlavní chody

Ingredience:
Karbanátky:
Pohanku zalijte 400 ml studené vody a přiveďte k varu. Přidejte 1/2 lžičky soli a zakryté nechte na mírném ohni asi 20 minut bobtnat, dokd se tekutina zcela nevsákne. Nemíchejte. Nakonec ještě jednou přisolte. Oloupejte mango, dužinu odřízněte od pecky, spolu s ostatními ingrediencemi na omáčku a 50 ml vody dejte do mixéru a rozmixujte dohladka (nebo použijte vhodnou vyšší nádobu a tyčový mixér). Omáčku ochuťte solí a kajenským pepřem.
Květák omyjte, očistěte, pokrájejte a v robotu pomocí pulzování rozmělněte nahrubo. Občas robotem zatřeste, a květák tak prokypřete, dbejte aby se příliš "nerozčvachtal". Květák můžete také nahrubo nastrouhat a v případě potřeby ještě nadrobno nasekat. Květák dejte do větší mísy a pokapejte citronovou šťávou. Přidejte vaječnou náhražku, strouhanku, cukr, sůl, drožďové vločky a sójové mléko a uhněťte v homogenní hmotu. Ochuťte muškátovým oříškem, pepřem, případně přisolte. Ze směsi vytvarujte 12 karbanátků (cca 1,5 cm silných).