Jemná koprová omáčka!

Hlavní chody

Jemná koprová omáčka!

Ingredience:

600 ml mléka
300 ml vývaru
200 ml smetany
80 g másla
4 ks vejce
4 lžíce hladké mouky
2 lžíce vody
4 lžičky octa
  svazek čerstvého kopru
  cukr
  sůl

 

Postup:

1. V polovině množství studeného mléka rozšleháme mouku
2. Zbytek mléka přivedeme k varu, rozšlehanou mouku s mlékem do něj vlijeme a povaříme asi 20 minut, podle potřeby zředíme vývarem a pak přilijeme smetanu
3. Kopr omyjeme a posekáme nadrobno, svaříme ho s octem, vodou a máslem
4. Směs vlijeme do omáčky, dochutíme solí a cukrem, dobře prošleháme a již nevaříme
5. Vejce uvaříme natvrdo
6. Koprovou omáčku servírujeme s houskovým knedlíkem a natvrdo uvařenými vejci, které jsme rozkrojili na půlky.

Doporučení:
Jako další přílohu můžeme použít vařené brambory.