Hovězí pečeně na červeném víně s mrkví!

Hlavní chody

Hovězí pečeně na červeném víně s mrkví!

Ingredience:
hovězí kýta
špek
suché červené víno 2 dcl
vývar 3 dcl
cibule 1,5 ks
rozmarýn
máslo
olivový olej
sůl
pepř
Na přílohu:
mrkev 2 ks
vývar
máslo
petrželka
sůl

Postup:

Špek nakrájejte a nechte chvíli zmrazit. Kýtu nakrojte na několika místech a prošpikujte. Osolte a opepřete ze všech stran. V kastrolu rozehřejte olej a maso opečte. Po chvíli přisypte nakrájenou cibuli. Pak přidejte snítky rozmarýnu, podlijte červeným vínem a nechte odpařit. Zalijte vývarem, zakryjte pokličkou a vložte do trouby předehřáté na 145 stupňů. Maso pečte hodinu až hodinu a půl.

Mezitím si připravte přílohu: k uvařené mrkvi nakrájené na větší kousky přidejte kousek másla, osolte, zalijte vývarem a nechte prohřát. Pak přidejte nakrájenou petrželku a promíchejte.

Upečené maso vyndejte z trouby, šťávu z kastrolu přeceďte a zjemněte máslem. Maso nakrájejte na plátky, nandejte na talíř, polijte šťávou a podávejte s mrkví.