Grilovaný lilek!

Rychlé večeře

Grilovaný lilek!

Ingredience: 2 lilky, 12 cherry rajčátek, 20 lístků bazalky, 150ml olivového oleje, 100g balkánského sýra, sůl, pepř, hrst slunečnicových semínek

 

Postup: Lilek podélně nakrájíme na 6 stejně širokých plátků. Plátky lilku osolíme z obou stran. Do menší misky si najemno nasekáme lístky bazalky a důkladně promícháme v olivovém oleji. Do této směsi oleje pak ponoříme plátky lilku a necháme alespoň 2 hodiny marinovat. Lilek nemá příliš výraznou vlastní chuť, ale má vysokou schopnost absorbovat ostatní chutě. Po skončení marinování vložíme na rozpálený gril, kde grilujeme 2-3 minuty z každé strany. Na grilovacím tácku grilujeme asi 4 minuty rozpůlená cherry rajčátka. Na talíř si rozprostřeme 3 plátky grilovaného lilku, přidáme rajčátka, a nadrcený sýr balkánského typu.Nakonec ještě zasypemeslunečnicovými semínky a můžeme zakápnout olivovým olejem.