Fantastický nepečený dort z bílé čokolády!

Mouřníky

Fantastický nepečený dort z bílé čokolády!

Ingredience:

300 g sušenky
125 g máslo
1 bal.mléčná čokoláda
3 bal.bílá čokoláda
600 ml smetana ke šlehání
2 lžíce moučkový cukr
2 lžíce prášková želatina
čokoláda na ozdobu
 
Postup:
  • V misce rozpustíme máslo a mléčnou čokoládu - použijeme mikrovlnku nebo hmotu rozpustíme na mírném ohni.
  • Když je čokoláda rozpuštěná, přidáme rozmixované sušenky. Promícháme a základ navrstvíme do kulaté formy na pečení o průměru 22 cm. Lžící pěkně zatlačíme těsto rovnoměrně po celém dnu a formu dáme do lednice.
  • Pustíme se do přípravy krému. Práškovou želatinu připravíme klasickým způsobem (řídíme se pokyny na obalu). V malém množství vody ji rozmícháme a odložíme stranou, aby nabobtnala.
  • Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni spolu se 100 ml smetany na šlehání. Rozpuštěnou čokoládu odstavíme, přidáme nabobtnalou želatinu a mícháním celou hmotu spojíme. Odložíme stranou a pokračujeme v přípravě.
  • Smetanu na šlehání (500 ml) vyšleháme do tuhé šlehačky. Když máme vyšlehanou šlehačku přidáme moučkový cukr. Krátce mixérem spojíme.
  • Trochu šlehačky přidáme k rozpuštěné bílé čokoládě a promícháme a následně čokoládvoú hmotu přidáme k celé šlehačkové hmotě. Vařečkou promícháme a navrstvíme na základ. Pěkně uhladíme a odložíme do chladničky ztuhnout.
  • Vrch ozdobíme strouhanou čokoládou nebo zapojíme vlastní fantazii - poklademe ovoce, bonbóny, čokoládovou rýži nebo barevné marcipánové ozdoby.