Domácí těstoviny s baby špenátem, česnekem a parmazánem!

Hlavní chody

Domácí těstoviny s baby špenátem, česnekem a parmazánem!

Ingredience:

mouka z tvrdozrnné pšenice: 400g

vejce: 4 ks

baby špenát: 500 g

česnek: 4 stroužky

smetana na vaření: 100 ml

cibule: 1ks

olej

parmazán

 

Postup přípravy těstovin:

Na domácí těstoviny se nejlépe hodí mouka z tvrdozrnné pšenice, tzv. semoliny. Obsahuje totiž hodně lepku, důležitého pro jejich přípravu. Pokud ji neseženete, můžete použít pšeničnou mouku té nejvyšší kvality (extra 00).

Připravte si 400 g mouky a čtyři vejce. Ta dodají těstu tu správnou strukturu. Nic víc, nic míň. Čerstvé těstoviny pak vařte ve vroucí osolené vodě maximálně 2–3 minuty. Vodu solte v poměru 1 lžíce soli na 1 l vody. Uvařené těstoviny nikdy neproplachujte .

Na troše oleji osmáhneme cibuli a spěníme ho s česnekem. Přidáme baby špenát, trochu smetany a touto směsí přelejeme těstoviny a posypeme parmazánem. Dobrou chuť!