Domácí těstoviny s baby špenátem, česnekem a parmazánem!
Hlavní chody

Ingredience:
mouka z tvrdozrnné pšenice: 400g
vejce: 4 ks
baby špenát: 500 g
česnek: 4 stroužky
smetana na vaření: 100 ml
cibule: 1ks
olej
parmazán
Postup přípravy těstovin:
Na domácí těstoviny se nejlépe hodí mouka z tvrdozrnné pšenice, tzv. semoliny. Obsahuje totiž hodně lepku, důležitého pro jejich přípravu. Pokud ji neseženete, můžete použít pšeničnou mouku té nejvyšší kvality (extra 00).
Připravte si 400 g mouky a čtyři vejce. Ta dodají těstu tu správnou strukturu. Nic víc, nic míň. Čerstvé těstoviny pak vařte ve vroucí osolené vodě maximálně 2–3 minuty. Vodu solte v poměru 1 lžíce soli na 1 l vody. Uvařené těstoviny nikdy neproplachujte .
Na troše oleji osmáhneme cibuli a spěníme ho s česnekem. Přidáme baby špenát, trochu smetany a touto směsí přelejeme těstoviny a posypeme parmazánem. Dobrou chuť!